-

Духовни лек за депресију

"Без обзира на очајање у које нас демони могу бацити, они теже да сакрију његов разлог. Они вребају погодан тенутак да би изазвали бол и тескобу само да не бисмо схватили њихов узрок, но, да бисмо роптали на тешке околности, не схватајући њихову препреденост" - Свети Пајсије Величковски

Посланице - Старац Пајсије Светогорац

Безмерну благодарност дугујемо Богу, што је проговорио и говори кроз овог, Богом просвећеног старца, и није оћутао - иако је више разлога имао ћутати него говорити јер глас истине, данас, заглушитији је него икад, у протеклих две хиљаде година од рођења Христовог; пригушење је од гласа који се могао успротивити руљи која виче "распни га, распни!". Да је тада неко узвикнуо супротно, више би се чуо и боље разумео него глас једног истинитог сведока христовог данас.

На Божанској стражи

Поуке архимандрита Пајсија Хиландарца
Поводом десетогодишњице од упокојења архимандрита Пајсија Хиландарца манастир Светог архиђакона Стефана у Горњем Жапском у Епархији врањској приредио је књигу ''На Божанској стражи''.

Острошки источник - изабране беседе, Епископ Јован Пурић - Игуман Острошки

У беседама Острошког Источника срећемо се са свим најбитнијим питањима нашег хришћанског живота и са оним "испод глиба" свакодневнице. Беседе се баве и савременим и вечним темама. Острошки источник је гласан позив на подвиг обнове пастирско-богословског служења Цркви и сведочења свету кроз проповедање Евангелија, оног служења и сведочења на коме је умногоме, кроз векове почивао живот Цркве и саздавање Тела Цркве.

Духовни луг блаженог Јована Мосха

ЈОВАН МОСХ ВОЗЉУБЉЕНОМ У ХРИСТУ СОФРОНИЈУ ФИЛОСОФУ 

Христос наш живот - Св. Теофан Нови Затворник Полтавски

Очекуј велике ствари од Бога и приснију заједницу са Њим. Како то може да буде? Исус Христос то може учинити за тебе. Христос је наш живот. Он ће у теби живети истим животом којим је живео на земљи. Очекуј да ће Он то учинити у пунини Свога обећања. Дођи са сваким грехом и сваком сметњом, и сваким недостатком и свим што узрокује самопрекор и баци све Њему пред ноге, те веруј да крв чисти, и да Христос даје избављење. Веруј, а онда очекуј то и прихвати, тако да Бог објави Христа у нама силом Светога Духа.

Свети Кнез Лазар

И косовски завет.
Едиција "светитељи".
Књига садржи пратећи компакт диск.

Патријарх Павле човек пред лицем Божијим

"Бог од нас не очекује више него да чинимо што можемо, али дабоме ни мање:
да до краја издржимо на путу светом,честитом и миломе Богу приступачном".

" Ако желиш да помогнеш ближњима у њиховом спасењу, ти онда спасавај себе самога. Т о је помоћ за њих, јер си тиме учинио да је макар један члан Цркве здрав".

Поуке Светог Арсенија Боке

Отац Арсеније Бока се у румунском народу поштује као најзначајнији румунски светитељ савременог доба. Упокојио се 28.новембра 1989. године у манастиру Прислопу, и од тада ова светиња постаје најпосећенија у Румунији. Његове књиге спадају у ред најпопуларнијих теолошких књига.

Свети Ђорђе

Витез Бога живота.

Едиција "светитељи".

Свети Василије Острошки

Чудотворац и исцелитељ.

Едиција "светитељи".

Света Петка

Слава српска и заштита верних.

Едиција "светитељи".

Свети Сава

Принц и просветитељ.

Едиција "светитељи".

Ава Јустин: време је исечак вечности

Илустровано житије, уз обиље фотографија и документованог материјала

Лепота српских фресака

Средином тринаестог века, када су подизани и фрескама украшавани бројни манастири (Милешева, Сопоћани, Пећ, Морача, Градац...), међу Србима су стварали највећи сликари цивилизованог света.

Непролазна моћ којом зраче фреске и њихова неуништива лепота представљају основу духовног идентитете српског народа.

Књига је упоредо исписана на српском и енглеском језику.

Срби светитељи

Капитална књига о Србима светитељима, од светог Јована Владимира у X, до светог Јустина Ћелијског у XX веку. О њиховим животима и духовном подвигу, о њиховој важности за српску духовност, историју и судбину. 
Књига дар, надахнуће, памтеник.
Одлично опремљена, у тврдом повезу и пуном колору, на 236 богато илустрованих страна!
Књига за сваки наш дом, храм, библиотеку, школу, за свакога од нас!

Бог и рокенрол

Сећања и изводи из дневника једног монаха о његовом вољеном и најбољем пријатељу из младости, покојном сликару Душану Герзићу Гери; и још понешто о Богу, Цркви, савременој уметности у данашњем времену.