Група аутора

Тајна безакоња

"Јер тајна безакоња већ дејствује, само да се уклони онај који сад задржава""

"Ову књигу посвећујемо његовом прео-свештенству владици рашко-призренском и косовско метохијском у егзилу, господину Артемију, кога нам подари Господ, у наше зле дане када је на малу Србију устала белосветска ала и врана, у намери да сатре род наш православни."

Српски народ од Сарајевског атентата до Хашког трибунала

- Радован Пилиповић
- Др Душица Бојић
- Др Никола Жутић
- Милан Игрутиновић
- Др Гојко Маловић
- Др Мирослав Свирчевић
- Мр Милисав Секулић
- Др Веселин Ђуретић
- Др Гордана Живковић
- Др Момчило Вуксановић
- Ненад Антонијевић
- Милош Кнежевић
- Др Момчило Суботић
- Мр Миле Дакић
- Др Петар Милосављевић
- Слободан Јарчевић
- Проф.др Слободан Комазец
- Др Светозар Ливада
- Др Момчило Диклић
- Милојко Будимир
- Саво Штрбац
- Академик Василије Ђ.Крестић

Срби у Хрватској од конститутивног народа до националне мањине

1. Прогон Срба из АВНОЈЕВСКЕ Хрватске
2. Из прошлости Срба са подручја Славоније,Хрватске и Далмације

СЛОБОДНО ЗИДАРСТВО ИЛИ МАСОНЕРИЈА - УБИСТВО КРАЉА АЛЕКСАНДРА КАРАЂОРЂЕВИЋА МАРСЕЈСКИ АТЕНТАТ

"...Ви сте сада у колу људи,који се свуд осећају, али се не показују. Ви ћете дознати за дела која су савршена,али никад нећете познати одакле је дошла иницијатива да се то дело сврши и који је тај,што је то дело завршио. У томе и лежи та велика наша моћ да владамо светом..."

Војислав Кујунџић

Трећа казивања о Светој гори

Трећа казивања о Светој гори обухватају текстове предавања која су пред члановима Друштва пријатеља Свете горе Атонске одржана 1998. и 1999. године. Казивања обрађују целину Свете Горе, од историје уметности до етнографије, музеологије и науке о књижевности.

Четврта казивања о Светој Гори

Прилози објављени у овој књизи односе се највише на Хиландар и његову улогу у развоју српске културе као и на Свету Гору у целини.

Пета казивања о Светој Гори

Као и претходна "Казивања" и ова књига је проистекла из предавања која су чланови Друштва пријатеља Свете Горе Атонске, иначе наши еминентни стручњаци из разних области, историчари уметности, историчари, историчари књижевности, етнолози и других области, држали на трибини у Библиотеци града Београда. Текстови су разноврсни по тематици, а највише је оних који се односе на Хиландар, једини српски манастир на Светој гори.

Наслеђе прве Европе

Свет данас баштини једну од најимпозантнијих прасторијских цивилизација, насталу надомак Београда, која је по свом првооткривеном налазишту, добила назив Винчанска . Ово је био центар одакле се у древности ширила цивилизација Старе Европе, но у светским научним круговима ова чињеница још увек није допринела да јој се у складу са тим поклони и одговарајући значај. Са друге стране, Срби који насељавају само жариште Старе Европе под будним очима Винчанаца, својих далеких суграђана из доба неолита, о томе недопустиво мало или скоро ни мало, не знају.

РГ ВЕДА

 

Ово капитално дело светске баштине први пут објављује се на српском језику у интегралној верзији. Најстарији религиозно-философски поглед на свет старих Аријеваца већ својим насловом указује на садржај: Рг – свето/Веда – Знање. Осим превода рг-ведских манадала, у књизи је дат и коментар сваке химне посебно, а такође и Речник рг-ведских појмова.

POPOL VUH - SVETA KNJIGA MAJA

Најбољи од духовних споменика – Преживео својом магијском снагом – Победио време – Катаклизме – И сва проклетства – Постао корен народа без корена – Езотерична књига коју су са собом носили владари – И они око њих – Њоме су се задајала деца са првим млеком – И старцима се затварале очи у смртном часу.За овај српски превод коришћена је најбоља верзија шпанског оригинала Франсиска Хименеса, са жељом да и наши читаоци уђу у тамни вилајет мајистике, пун драгог камења, како би неко из будућих генерација и код нас покушао да прати ход по њему и објасни још невидљиве светове којима се ходало и ход

СПИСИ ПЕРСИЈСКИХ ВЛАДАРА

У првом делу књиге дат је опис Ахеменида, једне од династија старог Персијског царства и списак владара Ахеменидске династије од Кира Великог до Дарија ИИИ, а такође и преглед религије Ахаменида. У другом делу књиге су преводи записа владара од Аријарамнеса до Артаксерсеса III.

ПЛЕМЕНИТИ ПУТ

Наше данашње стање можемо подићи на бољи ниво ако почнемо рад на сопственим ресурсима, на поправљању српског човека и изградњи српског борца, државотворног Србина који ће мишљу бити Србин сваког метра српске земље, без обзира да ли је окупирана или слободна. На том племенитом путу стичући знања умних Срба, која су у овој књизи окупљена, наново промишљамо хомогенизацију, идентитет, традицију, повест и идеју. То је пут слободе српског народа и победничког изласка из „драме савременог човечанства“.

СРПСКА НАДМОЋ

Антологија националних текстова рзличитих аутора о духовности српске нације хрестоматија су за све читаоце који теже сазнању о величини Срба у прошлости и садашњости. База јачања српског националног потенцијала и литература за образовање.

AVESTA VENDIDAD

Авеста је света књига Парса, тачније неколицине преосталих следбеника те религије, која је владала Персијом у време када је други Мухамедов наследник поразио династију Сасанида, а која се звала дуализам, или маздаизам, или магизам, или зороастријанизам, или обожавање ватре, у зависности од тога да ли се полази од њеног главног принципа, врховног Бога, њених свештеника, претпостављеног оснивача или видљивог објекта поштовања.