Романи

Наше последње победе

Књига је први пут објављена 1928 године
Штампана је само у 500 примерка,врло ретка књига које нема у понуди.

Сећање једног од наших највећих хероја ослободилачких ратова од 1912-1918 године,јунак са 18 медаља…На челу јуришног вода од Кајмакчалана до Рјеке.Човек који је у том јуришу први пут ушао у Велес,Крушевац,Крагујевац,Руму ,Загреб и Ријеку,који је први прешао Вардар,Мораву и Саву.

Саслушавање

Немачка након 2. светског рата. “Денацификација” је у пуном јеку. Победници истражују злочине побеђених. Совјети ликвидирају, Американци — “суде”… Између осталих, ту је и један необичан официр. Заробљеник зна шта иследник жели, али одбија да му каже. Јер заробљеник није обичан нациста, већ — Рус у зеленој униформи. Након ових сцена из савремене Инквизиције, читалац остаје без даха.

Чувар светих хумки

Дирљива прича о породици Михаиловић, која од 1927. у три генерације узастопно чува Српско ратничко гробље у Солуну, и пре свега о осамдесетогодишњем Ђорђу Михаиловићу, који је чувар непрекидно од 1960. до данас. Пуних пола века!
Уз обиље фотографија, потресних сцена и ексклузивне грађе, ова књига и истоимени документарни филм (уз њу) још једном нам предочавају, заправо, целу величанствену и страшну српску епопеју у Првом светском рату, Голготу и Васкрс Србије.

Момчило Гаврић најмлађи каплар на свету

Аутор је оживео сећање на осмогодишњег хероја Првог светског рата. У роману млађани Гаврић није окружен ловорикама , већ је представљен као живи и истински човек. Од устрашеног и храброг осмогодишњака до, на неки начин, Европејца кроз чији живот, ако не слика онда бар скицира вечно конфликтна Европа

Роман краљице Наталије

Роман краљице Наталије Драгутина Ј. Илића никад није објављен као књига; сачуван је само у периодици из 1923. године. У Цицварићевом Београдском дневнику уредништво га је с посебном препоруком најавило читаоцима: „Најтоплије препоручујемо читалачкој публици, да прати цео роман, који је пун нтересантности и истинитих података, пошто је писац и сам узео учешћа у многим потресним догађајима из бурног Наталијиног живота.“

Кроз минско поље

Потресна књига о младићу из Шумадије, кога са 17 година регрутују и после основне обуке шаљу да пробија линију фронта у Вуковару.
Вративши се кући обележен оним што је видео, схвата да држава заборавља оне који су,упркос свему, остали верни заклетви.
(Анти)ратни роман који недостаје српској књижевности!
БАЗИРАНО НА ИСТИНИТИМ ДОГАЂАЈИМА

БУНЕ И НЕМИРИ

Постоји и такав тип власника земље кога народ назива „душеван ага“. У суштини, такав ага није ни бољи ни душевнији, него обично само слабији или по природи мање борбен и насилан од оних крупних ага који „седе кмету за вратом“ и чије бездушне субаше истерују са кметовог гумна и последње зрно самовољно одмереног хака. Разлика је само у томе што код понеког таквог аге преовлађује мудрост ситних и слабих људи. Тако је било и са овим Ибрагом.

ПОСЛЕДЊА СТРАЖА

Дана 30.09.1998. године војник јунске класе извиђачко-диверзантске чете Нишког корпуса, Владимир Радоичић,послат је на извршење борбеног задатка у рејону карауле "Кошаре", на југословенско-албанској граници. Са тог задатка, он и још четворица припадника Војске Југославије,никада се неће вратити. У тренутку када је патрола упала у заседу,он је имао само 19 година.

ЗОВ КАРАУЛЕ

Битка за Кошаре је битка модерне српске историје. Тих неколико километара уз саму границу са Албанијом,подно Проклетија,за Васкрс 1999.године,постају српски Термопили у којима стотинак војника,често гладних и без довољно муниције, док чека појачање које никако не долази,одбија напад неколико хиљада терориста ОВК.

УДРИ БАНДУ

Када бих био приморан,али заиста приморан,рецимо,претњом да ћу бити гоњен, да издвојим најгори део машине за млевење душа кроз коју сам прошао и у којој су сви делови били најгори,упро бих прстом - у гоњење.

ЗАПИСИ У ПРОЛАЗУ ЖИВОТА

"Не љутим се ја на тебе што ти је дјед био бег и што је живио од крви и зноја мојих дедова,нити што је прве брачне ноћи мојих дједова резервисао за себе, нити што им је узимао данак у крви одводећи им дјецу на коњима у сепетима. Ма,ја се просто љутим на себе што не могу да, нађем нигдје одговора на нека питања. Кад год се појаве моји душмани они увијек нађу у теби савезника. То се понавља скоро стотину година."
СРПСКИ ДОБРОВОЉАЦ
Бранилац Коте 918

Мостарске издаје

Књига "Мостарске издаје", претежно прозна, али и у комбинацији са неколико лирских и епских народних песама, пружиће читаоцу својеврсно пропутовање кроз време и историју Срба из западних српских земаља, од неких, средњевековних година, па до наших дана.

Досије

Ова новела, писана у форми официјелних аналитичких и агентурних извештаја, конципирана је тако да што непосредније приближи атмосферу у којој су се одвијале шпјунске и субверзивне акције током протеклог југословенског грађанског рата. Пратећи судбину централних личности, двојице професионалних српских обавештајаца, једне младе жене из њихове агентурне мреже и британског пуковника из састава мисије УН аутор дочарава слику хаотичног стања, препуног недефинисаних политичких интереса насиља и превара, карактеристичних за балканску кризу деведесетих година, чије последице запажамо и данас.

Џелат

Роман о џелату први је те врсте у српској књижевности. Тешка прича о људском бићу које је постало машина за убијање. "Извођач“ најмонструознијих радова прича о свом "послу“ у име идеје, "правде", с таквом мирноћом као да доиста приповеда по рецепту "прича“ из Хиљаду и једне ноћи.

Српско срце Јоханово

Роман је настао из поеме у којој је описан истинит догађај који се збио у једном селу на Космету. Све је истинито у том роману, осим имена људи, а и неке локације су промењене. У питању је фасцинантна прича: немачком индустријалцу, аристократи, игром случаја трансплантирано је срце Јована, Србина са Косова, а заједно са срцем - дошла су и сећања... Џелетовић истиче да је нека имена променио понајвише да Јованов син не би даље био “увучен” у причу јер је ионако превише пропатио: Његовог оца су киднаповали и убили, бабу и деду су премлатили на смрт и бацили у канал.

Ратник са Динаре

Ратник са Динаре је роман који се на узбудљив и интригантан начин бави судбином друштва и појединца у вртлогу трагичних догађаја почетком деведесетих година који су предходили распаду Југославије. Аутор у свом првом роману исповеда потресну причу о судбини младића Ивана разапетог између свеопштег моралног стања и индивидуалног осећања неправде која је последица хаотичног националног обрачуна. Аутор кроз сопствено виђење ратних збивања на уверљив начин приказује велики број ликова који уједно постају призме кроз које се посматра рат у повоју.

Чарапе краља Петра

О књизи "Чарапе краља Петра"
Нисам имао прилике да видим књигу Милована Витезовића „ Чарапе краља Петра". Нисам знао за потресну истиниту причу о Макрени Спасојевић, мајци из села Словац код Лајковца. Ових дана ми је ту причу послала, пријатељица др Анка Станојчић. За оне читаоце Гласа јавности који, као и ја, нису знали за трагедију мајке Макрене и гест краља Петра, најпре укратко препричавам причу.

Хладно оружје ЈВУО

Аутор закључује да су ножеви и каме представљали првенствено декоративни елемент у опремању и наоружању ЈВУО, неку врсту симбола, припадности покрету и наставак традиције настале још у 19. веку. Борбена употреба ове врсте оружја била је занемарљива.

Флавијан

Аутор је направио збирку животних прича и догађања са људима које је сретао и познавао, кроз један романсирани приказ рада и дела руског сеоског свештеника Флавијана и његовог пријатеља са студија. Свештеник Флавијан је био млади, популарни и успешни студент, градско дете, које се једног тренутка преумнило и отишло да живи на селу и ради као свештеник. Њега у продавници обуће након 20 година сусреће његов пријатељ из студентских дана и почиње прича. Сви догађаји су истинити осим што су имена јунака измењена, и неке ствари су романсиране али је суштина догађања непромењена.

Флавијан - живот се наставља

Аутор је направио збирку животних прича и догађања са људима које је сретао и познавао, кроз један романсирани приказ рада и дела руског сеоског свештеника Флавијана и његовог пријатеља са студија. Свештеник Флавијан је био млади, популарни и успешни студент, градско дете, које се једног тренутка преумнило и отишло да живи на селу и ради као свештеник. Њега у продавници обуће након 20 година сусреће његов пријатељ из студентских дана и почиње прича. Сви догађаји су истинити осим што су имена јунака измењена, и неке ствари су романсиране али је суштина догађања непромењена.

Флавијан - Успињање

"Нешто се догодило са мном тамо на планини, на врху Свете Горе, некаква метаморфоза. Споља изгледа као да сам исти, као и пре успињања, али осећам да изнутра више нисам исти... Смиреност која се појавила у мени након молитве у храму Преображења још је са мном. "Бог је мој ! Ја сам Божји !“. Та сигурност ми сада даје снагу у свим животним ситуацијама, проблемима и недаћама." Нови роман протојереја Александра Торика "Флавијан - Успињање" наставља причу о духовној потрази и животним открићима Алексеја и руског свештеника Флавијана, раније физичара и алпинисте.

Три приче

Руски писац хваљен и оспораван од стране савременика због хришћанске тематике својих дела,али и због критике на рачун формализма и лицемерја самих верника у руском друштву деветнаестог века. Веома плодан стваралац,аутор великог броја прозних дела.
Три приповетке из овог избора обједињује ранохришћанска тематика, али је у њима очигледна намера аутора да коментарише и критикује своју епоху и стање духа у њој,стајући на страну нишчих и једноставних људи чију душевну чистоту и нелицемерну веру претпоставља хладном формализму и лажном поштовању друштвених норми.

Ходочашће

Шмељов је један од најважнијих руских писаца прве половине двадесетог века.
Правац његовог стваралаштва може се дефинисати као духовни реализам.
У аутобиографском роману "Ходочашће" петогодишњи дечак током Петровског поста одлази на традиционално ходочасничко пешачење у Тројице-Сергијеву лавру, удаљену 75 км од његовог дома. У роману се појављује лик старца Варнаве, заснован на преподобном Варнави Гетсиманском (1831-1906),ког ће Руска Црква канонизовати 1995. године

Успостављање јединства

"Своје успомене писао сам без уверења да су потребне било коме, живот сваког човека исувише је личан, али он свагда може нешто рећи другма. Његова тајна је - јединство и непоновљивост човекове личности. Од малих ногу човек носи у себи ту непоновљивост као образ вишег света. Удаљеност од светлости спушта нас до стандардности и безличности, а макар мало приближавање светлости открива у свакоме непоновљива, свима неопходна својства живота. Од тих својстава ствара се Царство Божије у човеку. Ми га носимо у себи и свакоме се оно открива у најбољим тренуцима.

Чаробна краљица Јелена Савојска

Интересантна прича о животу најлепше европске принцезе Јелене Петровић Његош, својом појавом изузетне лепоте тела и духа и својим радом у миру и рату дала је светли пример женама како се осигурава вечно постојање.

Тврдица

Најпознатија комедија Стеријина, чија класичност српког комедиографа повезује са Плаутом и Молијером - чини Кир-Јању великим ликом наше драмске књижевности. То што непрекидно траје на позоришним сценама, у лектири и читалачкој публици - сведочи о трајној вредности Стеријиног комада.

Теорија завере I – Приручник за освајање власти

Приручник за освајање власти. Први ниво.

Књига коју држите у руци за вас је откровење, иницијација. Из ње ћете научити како да направите српско тајно друштво. 

У рату тајних друштава за превласт над светом Срби немају свој тим! Ви и ваши пријатељи можете да га створите. У инат свима, а у корист Отаџбине!

Будите завереник и креатор догађаја у будућности! Знање је моћ, али оно служи само храбрима! Преузмите судбину у сопствене руке! Следите ме!