Други Светски рат

Хитлер, Стаљин и Гурђијев

Хитлер, Стаљин и Гурђијев

Режија: Јулија Агејева

Трећи рајх-Операција "НЛО"

Руски документарац ( 2006)
Режија: Виталиј Правдивцев

Црногорске усташе

НДХ је био покушај стварања Содома на Балкану који је пропао. И у то време, а и сада, концепт Содома је био нашироко промовисан и многи су желели да буду део те творевине. Ова књига говори о томе.
НДХ је био покушај стварања Содома на Балкану који је пропао. И у то време, а и сада, концепт Содома је био нашироко промовисан и многи су желели да буду део те творевине. Ова књига говори о томе.

Надбискуп геноцида

Књига на документован начин, користећи архивску грађу из свих релевантних извора (Ватикан, Италија, Хрватска, САД, Велика Британија, Немачка, Југославија), приказује улогу Ватикана и Католичке цркве у Хрватској у геноциду над Србима за време НДХ и Другог светског рата. Италијански аутор посебно истражује и истиче одговорност примаса Хрватске, монсињора Алојзија Степинца. Књига представља својеврсну ауторову реакцију на проглашавање Степинца за блаженог.

Српски ђенерали у жицама 1941-1945

Као врсни познавалац Другог светског рата, архивски стручњак без чије помоћи не би било многих дела у домаћој историографији, Антун Милетић је и у овој књизи применио своју препознатљиву методологију и пустио да говоре историјски извори првог реда, непозната или мало позната грађа различите провинијенције. Понудио је прегршт непознате документације о збивањима, трвењима, идеолошким, политичким и другим споровима и поделама у заробљеничкој заједници армијског ђенералитета Војске Краљевине Југославије.

Јадовно 1-2, комплекс усташких логора 1941

Јадовно је један од првих, најбруталнијих и најзверскијих логора-стратишта у Европи. Већина људи понешто зна о логору смрти Јасеновац који је трајао више година, Аушвицу, Треблинки, али врло мало зна о Комплексу усташких логора смрти Јадовно 1941.

Зашто Јасеновац није ослобођен

Књига Славка Комарице и Славка Одића настала је коришћењем објављених
извора, публицистичких радова и сећања учесника догађаја из Другог светског рата. Аутори су дали врло користан преглед третирања ове теме у досадашњим сведочењима, литератури, штампи итд., из њиховог излагања често се добро уочава стратешки положај Јасеновца и борби у његовој околини, уочљива је и стално присутна жеља да се расветле односи на релацији партијска организација логораша - славонске и босанске партизанске снаге - ЦК КП Хрватске - Врховни штаб.

Српски народ од Сарајевског атентата до Хашког трибунала

- Радован Пилиповић
- Др Душица Бојић
- Др Никола Жутић
- Милан Игрутиновић
- Др Гојко Маловић
- Др Мирослав Свирчевић
- Мр Милисав Секулић
- Др Веселин Ђуретић
- Др Гордана Живковић
- Др Момчило Вуксановић
- Ненад Антонијевић
- Милош Кнежевић
- Др Момчило Суботић
- Мр Миле Дакић
- Др Петар Милосављевић
- Слободан Јарчевић
- Проф.др Слободан Комазец
- Др Светозар Ливада
- Др Момчило Диклић
- Милојко Будимир
- Саво Штрбац
- Академик Василије Ђ.Крестић

СТЕПИНАЦ БАЛКАНСКИ ТОМАС ДЕ ТОРКЕМАДА

Где је овде и шта се крије иза трагикомедије случај Старчевић и савремене драме Степинац светитељ?

Шта се крије иза бечке делатности на југу Монархије међу Србима, Шокцима, Влајима, Буњевцима и Хрватима и прозелитизма, бившег и савременог, ,,цркве у Хрвата”?

Шта се крије иза жеље загребачког Каптола да Хрвати добију свеца оснивача НДХ?

Шта стоји иза ,,вековне жеље хрватског народа”, феудално сталешке корпорације Загреба и Вараждина под надзором Беча?

СУДИЈА СМРТИ

Ђенерал Михаиловић хтео је да српски мрак и беспуће борбено слободарски премости али је упао у процепе српског наднационалног тумарања, у име интелектуалистичког југословенства и пучког пролетерског интернационализма, у име грађанског демократизма и мондијализма. Предводник покрета за опстанак био је просто натеран да вуче кола, већ разбијене државе, док је његов супарник Тито, следио циљ без обзира на српске жртве. И стигао до победе уз употребу српске борбе и савезника.