Срби

Срби - народ који нестаје

Из продукције Пријатељ Божји представљамо вам дугометражни документарни филм који представља живо сведочанство о катастрофалној демографској стварности српске државе и народа. Сведочанство, које открива тужну истину да је српски народ на прагу свог историског нестајања. Србија је данас земља старости, земља у којој је старачко роптање све гласније, а дечија граја све тиша и нечујнија...

Истина о настанку цивилизације - први део

Славиша К. Миљковић, Истина о настанку цивилизације
2 октобар 2016 
Сајам здравог живота, Ниш 2016

Истина о настанку цивилизације - други део

Славиша К. Миљковић, Истина о настанку цивилизације
2 октобар 2016 
Сајам здравог живота, Ниш 2016

Истина о настанку цивилизације - трећи део

Славиша К. Миљковић, Истина о настанку цивилизације - 03 - 
2 октобар 2016 
Сајам здравог живота, Ниш 2016

Рат после рата

Војска Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца на Косову и Метохији и у Македонији 1918-1920
Консултујући разноврсну расположиву грађу, Тасић у својој књизи нуди преглед бројних чинилаца који су на положај краљевске војске у овом неуралгичном подручју, у једном, данашњим језиком речено, "транзиционом“ периоду, имали утицај.

Срби исламске вере

Наше интересовање је деловање Хасана Ребца између два рата на тему етничког и историјског идентитета балканских муслимана. Рођен је у бољој мостарској херцеговачкој породици српско-муслиманског опредељења. Студије је започео на Филозофском факултету у Београду, да би их после прекида наставио у Бечу, а дипломирао је у Паризу после Првог светског рата оријенталне језике.

СРБИ У ХРВАТСКОЈ И ЈУГОСЛОВЕНСКА ДРЖАВА 1918-1929

Књига чије је друго издање пред нама појавила се 2008. и тада је изазвала прилично интересовање стручне и научне јавности. Била је то прва модерна монографија која је на целовит и аналитичко-синтетички начин приказала један по много чему значајан период у историји српског народа у Хрватској, преиспитујући његову историјску судбину на почетку нове епохе, када су била велика очекивања и надања, праћена успесима и неуспесима, победама и поразима, резултатима и разочарањима.

Срби пре бискуповог Адама

Полемичка студија публицисте Слободана Јарчевића у ствари је критика књиге професионалног историчара, византолога, проф др Радивоја Радића: "Срби пре Адама и после њега" коју је написао с намером да оспори садржаје све бројнијих радова о античкој, српској (словенској) прошлости - другачија је од оне у делима српских и европских историчара. Слободан Јарчевић критичким описом даје допринос разбуђивању успаване историографске мисли.

Срби у давнини

Књига о историји једног народа са Хелма (Балкана).

СРПСКА НАДМОЋ

Антологија националних текстова рзличитих аутора о духовности српске нације хрестоматија су за све читаоце који теже сазнању о величини Срба у прошлости и садашњости. База јачања српског националног потенцијала и литература за образовање.