Др Давид Албала

Цена: 
700.00Дин.

Књига др Ђорђа Н. Лопичића обухвата извештаје, писма и телеграме који сведоче о тајној дипломатској мисији др Давида Албале, специјалног изасланика кнеза Павла Карађорђевића, упућеног у САД са циљем да издејствује кредите за набавку оружја, како би се Краљевина Југославија могла одбранити у случају напада Сила Осовине. Реч је о списима који доприносе утврђивању пуне истине о судбоносним догађајима који су претходили немачкој агресији на Југославију од 6. априла 1941. године.
Др Давид Албала (1886-1942), београдски Јеврејин, лекар и српски официр, био је велики циониста и борац за јеврејску и српску слободу. Имајући у виду његово високо образовање, утицајност у јеврејским круговима, познавање неколико светских језика и дипломатску способност, јасни су разлози због којих га је кнез Павле изабрао за мисију „последње наде“ у САД.

Подели на:

Напомена

У случају промене цена књига на изворном сајту књижаре, унапред се извињавамо. Свака књижара чију књигу промовишемо на нашем сајту задржава право о промени цена без претходног обавештења. Цена коју смо објавили на нашем сајту била је актуелна на изворном сајту књижаре у тренутку додавања.