Историја српскога народа

Цена: 
715.00Дин.

Ова књига је изненађење прве врсте.
Пред читаоцима је репринт издање превода са немачког језика у преводу Гаврила Витковића, једне веома мало познате, ако не и потпуно и од бројних историчара, сем првих, заборављене Историје срп­ског народа аутора Бењамина Калаја, прве овако целовите средњовековне историје Срба којој је аутор странац. Изгледа да је ова књига од самог превода и њеног објављивања на српском језику у 1882. години, у којој је независна Србија постала и краљевина, одмах запостављена и намерно скрајнута. Она је примљена као данајски дар и у српској јавности и код српских историчара. Праћена је, затим, веома сагласним одијумом према имену њеног аутора, Бењамина Калаја.
Ова Историја српског народа била је основа скоро свих историја писаних после ње, почев од Јиричекове, Станојевићеве, па и Ћоровићеве.

Подели на:

Напомена

У случају промене цена књига на изворном сајту књижаре, унапред се извињавамо. Свака књижара чију књигу промовишемо на нашем сајту задржава право о промени цена без претходног обавештења. Цена коју смо објавили на нашем сајту била је актуелна на изворном сајту књижаре у тренутку додавања.