Исус Христос живот и дело

У дубокој старини свете историје пророк Исаија (8.в. пр. Хр.) је наговестио долазак Спаситеља света овим речима: "Роди нам се дете, Син Бог силни, отац вечни, кнез који мир доноси" ( Ис. 9,6). Ово дивно пророчанство остварено је рођењем Исуса Христа, који као силни Бог и најдивнији саветник моћно влада већ две хиљаде година, неупоредив ни са једним другим од оснивача религија, ни са каквим другим пророком, владарем или великаном овога света. Јер, он доноси и дарује људима изузетан мир и успоставља Божију владавину, чији је смисао најсавршенија хармонија Божије славе и људске среће у овом свету и животу.

За Исуса Христа није проречено само да ће бити цар - свештеник - пророк, него и камен спотицања (Ix. 8,14) и "знак коме ће се противити" (Лк. 2,34). Зато интерес за ову јединствену личност светске историје траје већ двадесет векова. Он и данас живи међу људима и више него раније. Сви га желе, једни да би га разумели и волели, други да би га нагрдили. А он - неуништиви Богочовек - само позива себи: "Дођите к мени сви који сте уморни и оптерећени, и ја ћу вас одморити. Узмите мој јарам на себе и научите од мене, јер ја сам кротак и смеран у срцу, и наћи ћете одмор у својим душама" (Мт. 11,28-29).

Подели на:

Напомена

У случају промене цена књига на изворном сајту књижаре, унапред се извињавамо. Свака књижара чију књигу промовишемо на нашем сајту задржава право о промени цена без претходног обавештења. Цена коју смо објавили на нашем сајту била је актуелна на изворном сајту књижаре у тренутку додавања.