ПРИЧА О KILHWCHU I OLWEN - Келтско - словенске паралеле II

Цена: 
734.00Дин.

Књига трага за старим, религијски релевантним паганским, келтским митовима. Покушава да осветли веровања старих Велшана и следи мисао професора Сретена Петровића да је мит лепа прича која објашњава одређену религијску праксу. Та прича настаје, према мишљењу Карла Густава Јунга, пројекцијом садржаја колективног несвесног на свет око нас. Митови нам говоре о субјективном доживљају света и нашег места у том свету. Тај доживљај је, у сваком случају, много више интутиван и емотиван, него рационалан. Истражујући митове, истражујемо себе, као припаднике своје врсте, као синове и кћери оца Сунца и мајке Земље. У том истраживању, стално се крећемо „између Сциле и Харибде“, између еухемеризма и мистичног искуства, трудећи се да на језик рационалног ума преведемо садржаје који никако нису рационални.

За анализу ове приче, коришћена су сазнања добијена анализом четири Мабиногија. Морали смо да преведемо још неколико древних велшких песама, прича и записа, тражећи исте симболе који се појављују у овој причи, како бисмо проширили своје знање и проверили своје закључке. Више нас не изненађује сличност симболике у келтском и словенском миту.

Подели на:

Напомена

У случају промене цена књига на изворном сајту књижаре, унапред се извињавамо. Свака књижара чију књигу промовишемо на нашем сајту задржава право о промени цена без претходног обавештења. Цена коју смо објавили на нашем сајту била је актуелна на изворном сајту књижаре у тренутку додавања.