Рат после рата

Цена: 
1100.00Дин.

Војска Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца на Косову и Метохији и у Македонији 1918-1920
Консултујући разноврсну расположиву грађу, Тасић у својој књизи нуди преглед бројних чинилаца који су на положај краљевске војске у овом неуралгичном подручју, у једном, данашњим језиком речено, "транзиционом“ периоду, имали утицај.

Истовремена борба за међународно признање и формулисање и обезбеђивање граница, која је подразумевала сукобе, али и успостављање савезништава са спољашњим и унутрашњим непријатељима, уз свест о ширем међународном контексту и дипломатској позицији државе, као и односи унутар саме војске, састављене од дојучерашњих противника из српске, црногорске и аустроугарске армије, и припадника различитих јужнословенских народа - фактори су које Тасић, као војни историчар, посматра првенствено из перспективе своје струке, али са свешћу о културолошким, политичким, социолошким и општеисторијским импликацијама са којима су питања рата и мира вишеструко узрочнопоследично преплетена и условљена.

Подели на:

Напомена

У случају промене цена књига на изворном сајту књижаре, унапред се извињавамо. Свака књижара чију књигу промовишемо на нашем сајту задржава право о промени цена без претходног обавештења. Цена коју смо објавили на нашем сајту била је актуелна на изворном сајту књижаре у тренутку додавања.