Смрт и вечни живот

Ова књига Патријарха српског Павла саткана је од његових одговора на богословске етичке и богослужбене неодумице које су му током седамдесетих и осамдесетих година прошлога века у форми питања постављали свештеници монаси и духовно пробуђени верници наше Цркве.
Већ из самог назива књиге - Смрт и вечни живот - очигледно је каквим се темама и питањима Свјатјејши бави на њеним странама. Књига је подељена на два дела. У првом, више богословском, обрађују се опште теме: бесмртности људског бића, садржаја вечног живота, врсте и квалитета вечног живота за оне "који нису упознали хришћанство а умру бан крила Цркве" као и смисла и значаја молитава за покојнике. 
Црквеним обредима и молитвословљима намењеним покојницима посвећен је други, већи део зборника. Патријарх и њему одговара на више пута постављена питања - да ли се може вршити опело некрштенима, самоубицама и припадницима других хришћанских конфесија као и парастоси онима над којима није извршено опело. Данас све актуелније питање о ставу Српске Православне Цркве према кремирању верника у овом делу није остало без одговора.

Подели на:

Напомена

У случају промене цена књига на изворном сајту књижаре, унапред се извињавамо. Свака књижара чију књигу промовишемо на нашем сајту задржава право о промени цена без претходног обавештења. Цена коју смо објавили на нашем сајту била је актуелна на изворном сајту књижаре у тренутку додавања.