СРБИ У ХРВАТСКОЈ И ЈУГОСЛОВЕНСКА ДРЖАВА 1918-1929

Категорија: 
Цена: 
1320.00Дин.

Књига чије је друго издање пред нама појавила се 2008. и тада је изазвала прилично интересовање стручне и научне јавности. Била је то прва модерна монографија која је на целовит и аналитичко-синтетички начин приказала један по много чему значајан период у историји српског народа у Хрватској, преиспитујући његову историјску судбину на почетку нове епохе, када су била велика очекивања и надања, праћена успесима и неуспесима, победама и поразима, резултатима и разочарањима.

Књига је настала на основу вишегодишњег истраживања и помног проучавања архивске грађе и свих релевантних, до тада објављених извора и литературе. Показало се да усредсређивање на релативно кратак временски период, од свега десетак година, представља озбиљан изазов за истраживача и да може да буде врло плодоносно. Од првог издања књиге прошло је осам година и сав, невелики али за наше услове уобичајен тираж брзо је исцрпљен.

С обзиром на то да у јавности и даље постоји живо интересовање за ову тему и како српско- хрватски односи још нису изгубили на актуелности, да је положај малог броја Срба у Хрватској и даље несигуран, а њихов опстанак у будућности крајње неизвестан, сматрамо да је поновно објављивање монографије сасвим оправдано.
Софија Божић

Подели на:

Напомена

У случају промене цена књига на изворном сајту књижаре, унапред се извињавамо. Свака књижара чију књигу промовишемо на нашем сајту задржава право о промени цена без претходног обавештења. Цена коју смо објавили на нашем сајту била је актуелна на изворном сајту књижаре у тренутку додавања.