СРПСКА РУНА

Категорија: 
Цена: 
1122.00Дин.

Књига је проширена и модификована верзија рад Олега Валецког Порекло Словена у светлу радова историчара српске аутохтонистичке школе, први пут објављеног у новембарском броју часописа  Proceedings of the Academy of DNA Genealogy, Boston-Moscow-Tscuba, у рецензији председника Академије ДНК генеалогије, проф. Анатолија Кљосова.

Дати текст је нека врста прегледа онога што су ови или други историчари и археолози истраживали по питању порекла Срба и Словена уопште, као и саме прастаре прошлости Балкана. Мишљења многих од тих научника значајно су се разликовала, а у неким питањима често су бивала и сасвим супротстављена. Сам овај рад служи само једном – да расветли будућим истраживачима неке већ постојеће правце у српској историјској науци. Добро је познато у каквој мери националне идеје могу послужити у циљу манипулације друштвом; најновији пример томе је искуство бивше Југославије 90-их година и у том смислу покушај разјашњења истине би служио као једна од мера спречавања сличних манипулација. Овај рад се зато и поставља више као преглед разних мишљења, која могу бити посве различита, али посебно их објашњавати и вредновати, за сада нема смисла.

Подели на:

Напомена

У случају промене цена књига на изворном сајту књижаре, унапред се извињавамо. Свака књижара чију књигу промовишемо на нашем сајту задржава право о промени цена без претходног обавештења. Цена коју смо објавили на нашем сајту била је актуелна на изворном сајту књижаре у тренутку додавања.