Након критика опозиције Меркелова буквално побегла са седнице! (видео)

Берлин- Немачка канцеларка Ангела Меркел изашла је из парламента усред раправа након што је лидер опозиционе Алтернативе за Немачку (Афд) критиковао због прекомерне подршке мигрантима које су предложене преко буџета ЕУ. Више је него неуобичајено да канцелар без икакве најаве напусти седницу току расправе, што је према аналитичарима знак да Меркелова није смела да се упусти у расправу са новом опозицијом у парламенту.

 

Док Меркелова и АфД никада нису били у пријатељским односима, један коментар ко-оснивача странке Александра Гауланда је подстакао Меркелову да напусти Бундестаг. Коментар се односио на кенцеларкину подршку систему ЕУ квотама.

“Земље желе да одлучују саме за себе кога ће да примају. Не постоји национална обавеза да се прихвати мултикултурализам” рекао је Гауланд алудирајући на ускраћивање демократских права и одсуство референдумског одлучивања у земљама ЕУ када су у питању мигранти.

 

Шулц „повукао ногу“ и за Меркелову?

Алис Веидел посланица у немачком Бундестагу из редова опозиционог АфД је имала пуно тога да каже током седнице канцеларки Меркел.

“ЕУ жели да направи пример од Велике Британије, да је казни ван сваког економског или политичког разума. Ово није начин како Европљани третирају своје партнере” рекла је Веидел и додала “Сада се Брисел, Париз, Берлин плаше да ће и друге земље повратити свој суверенитет”.

Посланица АфД је истакла да је В. Британије највећи трговачки партнер Немачке у ЕУ и да слободна трговина не може бити талац пропале идеологије ЕУ.

Посланици режима Ангеле Меркел су жучно реаговали на критике опозиције, више пута су звиждали колегама из АфД, али најновија истраживања показују да је АфД драстично скочио када је у питању подршка грађана и сада су испред социјал-демократа и тиме су постали другопласирана странка у Немачкој.

 

 

Дневна Газета/РТ

The post Након критика опозиције Меркелова буквално побегла са седнице! (видео) appeared first on Васељeнска ТВ.

Подели на: