Пуцњава у школи на Флориди: Има мртвих, више од 20 рањених

Вашингтон – Најмање једна особа је данас убијена, а више од 20 рањено у пуцњави у средњој школи у граду Паркленд на Флориди, а полиција је саопштила да је осумњичени за напад ухваћен.

ЦНН преноси локалне медије по којима је најмање 20 особа повређено, док ватрогасци тврде да је повређено између 20 и 50 људи.

Напад се догодио у тренутку када су се завршавали часови у школи која има око 2.000 ученика. Гувернер Флориде Бил Нелсон рекао је да се страхује да има више од једне жртве

Слике локалне телевизије показују више кола хитне помоћи, ватрогасних кола као и бројна полицијска кола испред средње школе Марџори Стоунмен Даглас у Паркланду, на источној обали Флориде између Бока Ратона и Форт Лодердејла.

Телевизије преносе и снимке како више десетина ученика излазе из школе, многи са рукама дигнутим у вис, или иза главе. Како преноси АП, школа је блокирана.

„Пратимо развој ове ужасне ситуације у округу Брауард на Флориди после вести о пуцњави у гимназији“, написао је на Твитеру сенатор из Флориде Марко Рубио.

Полиција и школски званичници су затражили од родитеља који су у контакту са својом децом да им кажу да остану сакривени у учионицама, преноси Ројтерс.

 

Вести, Танјуг

The post Пуцњава у школи на Флориди: Има мртвих, више од 20 рањених appeared first on Васељeнска ТВ.

Подели на: