Специјални извештај:“О наоружавању Бошњака нико не пише“

Загреб – Недељник „Глобус“ објавио је „специјални извештај“ аутора Дарка Худелиста, поводом опремања полиције Републике Српске с нових 2.500 дугих цеви.

У том извештају се констатује да о наоружавању Бошњака нико не пише.

Худелист, наиме, подсећа да је бошњачки лидер Бакир Изетбеговић у недавном интервјуу на ХТВ-у отворено изјавио да је спреман за рат, односно да Хрвати неће моћи да добију „трећи ентитет“ без рата и конфликта.

Наводи И да се реч “рат” редовно ових дана спомиње и уз вести и коментаре о оснивању кампа за тренирање тзв. аскера (турски назив за војнике) у општини Тешањ у Босни и Херцеговини.

Према Худелисту, одлуку председника Републике Српске Милорада Додика о наоружавању полиције Републике Српске неки су интерпретирали и као зачетак стварања неке будуће војске РС-а, иако је РС за куповину пушака од Србије добила сагласност свих надлежних у БиХ, а о чему су, иначе, писали И сви медији у региону.

Худелист наводи, позивајући се на неименоване изворе, и да је одлуку о “радикалној И темељној модерниацији МУП-а” председник РС Милорад Додик донео још 2015, након напада вехабија на полицијску станицу у Зворнику.

Насер Орић стоји иза вехабијског кампа за дечаке?

У духу аманета Алије Изетбеговића: Вехабије се шире, а они прогањају Српску

Куд напредњаци прођу ту трава процвета

Наводи и да ће овом набавком тек сваки други униформисани полицајац РС имати пушку, док је до сада имао тек сваки десети.

Позивајући се на исте, неименоване саговорнике, аутор наводи и да се у Босни и Херцеговини наоружавају и други, а не само Република Српска, али се о томе не пише.

Речено му је, каже, да су у Сарајевском кантону, “одвојили 1,15 милиона КМ за набаву савременог немачког наоружања за полицајце, у Западнохерцеговачком кантону 100. 000 КМ, у Зеничко-добојском 160. 000, а Федерални МУП је већ набавио аутоматске пушке за 134. 000 КМ”.

О томе, каже, међутим, нико не пише, не диже се никаква прашина, а по већ устаљеној пракси и навикама у БиХ, „проблематично је само оно што се ради у Републици Српској.

Танјуг

The post Специјални извештај:“О наоружавању Бошњака нико не пише“ appeared first on Васељeнска ТВ.

Подели на: