Мајкл Кремо - Људска деволуција - ведска алтернатива Дарвиновој теорији

Тип видео материјала: 

Мајкл Кремо - Људска деволуција (2009)

Како смо ми настали? Данас најчешћи одговор на ово питање, долази од савремених следбеника Чарлса Дарвина. У својој књизи "Забрањена археологија", коју је написао у сарадњи са Ричардом Томпсоном, Мајкл Кремо, антрополог, историчар и писац из Института Бхактиведанта, наводи бројне археолошке доказе, за постојање човјека у далекој прошлости, да Дарвинови погледи о поријеклу човјека, изгледају веома сумњиви.
Стотине Ијудских остатака, трагова и артефаката који указују да су Ијуди слични нама, постојали милионима година раније,тачно се уклапају у слику историје Земље, која је приказана у древним санскритским текстовима Индије. Размотривши научне доказе у свијетлу ових текстова, Мајкл Кремо је предложио алтернативу устаљеном погледу о поријеклу човјека у својој новој књизи "Људска деволуција- Ведска алтернатива Дарвиновој теорији"

" Ја нијесам присталица теорије еволуције. Не подржавам је, не само зато, што противреèи научним чињеницама, него зато, што ова теорија доводи до негативних социјалних последица. Речено нам је да су Ијуди - једноставно механизми састављени од материје, ако вјерујемо у то, тада ћемо слиједити материјалистичке циљеве. Сматраћемо да су производња и потрошња, главна сврха Ијудског живота. Претјерана производња и претјерана потрошња, материјалних производа су један од главних узрока еколошке кризе на нашој планети. Ми загађујемо ваздух, загађујемо земљу, загађујемо воду. Ако је вјеровати еволуционистима, ми нијесмо само материјални механизми, него механизми, који се боре једни са другима за опстанак. Колико ја схватам, то је један од разлога за стварање конфликта, што видимо данас: конфликти између појединаца, између нација и религија."

Подели на: