Светски поредак

Свет се комеша, а униполарни светски поредак који је био на сцени последњих деценија полако одлази у прошлост. Како ће изгледати тај поредак у будућности? Хоће ли бити глобалног рата и у каквом свету ће живети наша деца? Како се мењао свет од Јалте до данас, које су све шансе за мир пропуштене и зашто? Како су светски моћници одлучивали о судбини милијарди људи и чиме су се руководили?

О томе у документарном филму познатог руског новинара Владимира Соловјова „Светски поредак“ говоре филозофи, финансијски стручњаци, режисери и познати светски политичари, укључујући и председника и премијера Србије Томислава Николића и Александра Вучића.

Своје виђење актуелних питања која интригирају све нас изнео је и лидер Русије Владимир Путин, један од најважнијих актера светске политике. „Светски поредак“ је сниман у низу земаља, а садржи документарне снимке неких најважнијих догађаја савремене епохе. Спутник.рс Напомена: Сва видео права на овај филм припадају оргиналним власницима ТВ каналу Русија 1 и информативном порталу Спутник. Овај филм вам стављамо на увид у образовне и истраживачке сврхе.

Подели на: