Игуман Теофил, манастир Глоговац

Тип видео материјала: 

'' Нико данас не зна колика је беда и унижењене не смети остати сам са собом. Нико не зна колика је несрећа никада не чути у самоћи како тече наша сопствена крв кроз наше вене и слепоочнице, ни како се чују кораци наших сопствених мисли у тишини самоће у којој се све прокаже и све проговори ...''
ЈОВАН ДУЧИЋ

У савременом свету, где материјално преузима примат над духовним, изузетни људи посвећени највишем смислу , кроз усавршавање себе самих, још су изгледа једино монаси, скривени у својим удаљеним манастирским оазама.
Студио Б у пролеће 2002 године, уз велику помоћ тадашње директорке и главне уреднице, која је и дала име ТВ серијалу , Драгане Милићевић, започиње откривања тајни манастира и монашких срца. Неочекивано велика пажња гледалаца доказ је да су ДУХОВНИЦИ данас драгоцени извор надахнућа многима.Емисије се гледају и репризирају без засићења, као што се се много пута поново чита добра књига , сваки пут узбудљива и другачија .
Емисију је , после путовања по Светој Гори осмислио и реализовао Веља Павловић.
Читавом концепту, још од емисија посвећених Светој Гори и јубилеју манастира Хиландар, па до најновијих Духовника, значајан допринос дао је монтажер Гавро Дешић. У новије време, стални сниматељ је Зоран Лазић.

Подели на: