ИНТЕРВЈУ: Борко Стефановић - Власт се отуђила од народа и више не зна како људи живе! (29.09.2015)

Тип видео материјала: 

Наш гост у овој емисији је господин Борко Стефановић, члан Главног одбора и потпредседник Демократске странке. Господин Стефановић је тренутно народни посланик и шеф посланичког клуба ДС-а у Скупштини Србије. Погледајте цео интервју и сазнајте више о разним актуелним темама.

Зашто господин Стефановић рад Вучићеве владе оцењује најнижом могућом оценом? Зашто се у Србији укидају најгледаније емисије на телевизијама? Где су нестали информативни програми са ТВ? Да ли је инвазија ријалити програма случајна? Да ли је смањење плата и пензија противуставно и противзаконито? Да ли омладина у Србији има неку шансу ако се не учлани у Српску напредну странку? Колики је буџет СНС-а и колико чланова имају?

Да ли Демократска странка има снагу да буде стожер опозиције? Зашто незадовољни грађани не добијају то што траже од тренутних опозиционих странака? Зашто се не могу оживети старе коалиције попут ДОС-а, ако странке немају сличан програм?

Које су кључне тачке програма који је Борко Стефановић понудио врху Демократске странке и грађанима Србије? Да ли страначко запошљавање треба да буде кривично дело? На који начин треба ограничити плате политичара? Да ли Србија има будућност без уздизања средњег слоја? Зашто је важна прогресивна наплата пореза?

Да ли треба опорезовати верске заједнице? Зашто треба забранити употребу ГМО хране и ГМО семена? Да ли неки пољопривредници покушавају да злоупотребе ГМО семена? Шта значи то што је човек и појединац у центру овог програма? Зашто данас не постоји заштита радника и синдикално организовање у Србији? Како треба отплатити тренутне дугове? Шта ће се десити уколико десница дође на власт у Србији?

Зашто врх Демократске странке негативно гледа на програм Борка Стефановића? Зашто је аргумент других против Борка Стефановића да је "Сириза пукла"? Да ли је његов програм преписан од Сиризе или је оригиналан? Зашто за целу опозицију постоји само још једна шанса да сруши режим? Да ли је опозиција данас само група грађана која виче "Уа Вучићу!"?

Зашто је Српска напредна странка највише одговорна за лош живот грађана Србије? Колика је одговорност Демократске странке и осталих странака на власти од 2000. године? Како је неолиберални концепт уништио нашу привреду? Да ли ће грађани Србије ускоро живети у земљи која ће изгледати попут Северне Кореје? Да ли се над српским народом спроводе неолиберални експерименти уживо?

Како треба парирати Српској напредној странци? Зашто се грађанима мора понудити другачија политика? Зашто је Борко Стефановић против приватизације Телекома и ЕПС? Да ли је данас такво време да се Србија "храни на црту"? Да ли Вучићева власт води незналачку спољну политику? Зашто господин Стефановић о премијеру Вучићу у политичком смислу мисли све најгоре?

Да ли у Србији већ постоје неке странке левице? Зашто су Дачић, Љајић и Вулин лажни левичари? За које законе су они гласали у Скупштини? Зашто црква мора бити опорезована? Да ли је идеологија садашње левице искључиво власт? Како ће стотине хиљада сиромашних у Србији решити своје животне проблеме? Да ли је Демократска странка погрешила када је организовала помирење са Социјалистичком партије Србије? Да ли су неки људи из ДС активно учествовали у стварању Српске напредне странке?

Зашто је Београд на води нелегална узурпација јавне имовине? Да ли ће Београд на води бити готов за 3 или за 30 година? Ко су људи који су се енормно обогатили и да ли ће они одговарати за пљачке у време Вучићеве владавине? Да ли је борба против корупције Александра Вучића само политички маркетинг? Шта се дешава са осталим предизборним обећањима Александра Вучића?

Зашто нико у Србији више не помиње лустрацију? Да ли би у случају лустрације одговарали и одређени политичари из садашње власти? Како је могуће да људе данас о демократији уче они који су Србију затрпали ратовима и санкцијама? На који начин се може одузети новац од оних који су га украли од државе?

Зашто су потези Мађарске према азилантима скандалозни? Да ли зидови могу да задрже људе? Зашто Мађарска спроводи ксенофобичну политику? Да ли је Србија добро реаговала на долазак азиланата? Зашто су наше српске избеглице заборављене у колективним центрима?

Да ли господин Стефановић подржава улазак Србије у НАТО? Да ли је тај став емотиван? Зашто је потпуна бесмислица да улазак у НАТО значи долазак страних инвеститора? Да ли Србија може да уђе у Европску унију, ако не уђе у НАТО? Зашто је важно створити конфедерацију земаља Западног Балкана?

Осим тога, чека Вас још много занимљивих тема у овом интервјуу.
****************************************­****
Разговор вођен 16.09.2015. године у канцеларијама Демократске странке, у Скупштини Србије.

Водитељ: Т. Тешановић
Сниматељ: Р. Дринић

Подели на: