ИНТЕРВЈУ: Шаих Имран Назар Хусеин - Ускоро почиње рат између Русије и САД (22.10.2015)

Тип видео материјала: 

Наш гост је био господин Шеих Имран Назар Хусеин, уважени муслимански учењак, књижевник и филозоф. Погледајте цео интервју и сазнајте више о разним актуелним темама.

Шта је био циљ британског предлога резолуције о геноциду у Сребреници? Шта би се догодило да Русија није уложила вето и да је та резолуција била прихваћена? Да ли бисмо да је она прихваћена могли да заувек кажемо збогом било каквој могућности помирења и савезништва између православног и муслиманског света? Какво мишљење о Сребреници има велика већина народа у Србији? Зашто је коришћење термина геноцид непримерено и погрешно? Да ли муслимани са Балкана разумеју важност Руског вета и избегавање тога да се српски народ означи као геноцидан?

Шта Куран говори о односима хришћана и муслимана у временима која долазе? Ко су хришћани који ће живети у љубави и у поштовању са муслиманима? Да ли постоје неки делови хришћанског света који су се отуђили од праве идеје хришћанства? Зашто је господин Шеих Имран Назар Хусеин први који је дошао да говори о савезу између православних хришћана и муслимана и да ли ће он бити последњи који ће о томе говорити? Да ли људи могу утицати на то да се судбина промени?

На чему је заснована лидерска улога Русије? На чему је заснована руска моћ? Ко је и на који начин покушавао да уништи веру у руском народу? Зашто Западна Европа нема духовно, већ варварско срце? Да ли се Русија данас враћа својим православним коренима? Шта муслимани мисле о руском повратку православљу? Шта је записано у Курану о судбини рађања велике и моћне силе на обалама Црног мора?

Да ли је вехабијско-саудијски савез преузео контролу над арапским полуострвом? Зашто господин Хусеин сматра да је Отоманска империја служила интересима Антихриста? Да ли је Саудијска Арабије само наследник Отоманске империје?
Да ли је саудијско-вехабијски савез представник Ислама? Зашто радикални муслимани представљају срамоту за Ислам?
Да ли је њихов циљ да створе лажну слику о Исламу да човечанство мрзело Ислам? Да ли је Антихрист створио поделу на Шиите и Суните? Зашто је важно створити солидарност и пријатељство између Шиита и Сунита? Шта је пророк Мухамед говорио о последњим временима и крају света?

Зашто господин Хусеин сматра да постоје 3 врсте лажи: обичне лажи, велике лажи и 11. септембар? Зашто он то не сме да каже у Сједињеним Америчким Државама, у „великој земљи слободе“ и у „великој демократији? Да ли је Гвантанамо најдивнија ствар коју је створила западна цивилизација и највећи концентрациони логор? Каква је улога израелског Мосада и ЦИА-е у нападу на Куле близнакиње? Да ли ЦИА финансира и шаље оружје такозваним џихадистима на Блиском истоку? Како је Русија разоткрила да Запад подржава побуњенике у Сирији?

Зашто господин Хусеин не жели да крочи на територију државе која је чланица НАТО-а? Да ли је НАТО војно крило англо-јудео-хришћанско-ционистичког савеза и највећи светски тлачитељ? На који је начин Алах у Курану забранио муслиманима да буду савезници са таквим хришћанима и јеврејима, који су већ савезници међу собом? Да ли је то порука за Босну и Херцеговину да не треба да уђе у НАТО савез? Да ли Турска тиме што је постала чланица НАТО прекршила свете речи из Курана? Зашто Ердогана муслимани препознају као издајника и зашто једва чекају моменат када ће грађански рат букнути у Турској? Да ли кичма НАТО-а треба да буде сломљена у Турској ослобођењем Константинопоља?

Које су Библијске границе Свете земље? Да ли Израел жели да се прошири на ту целу територију? Како Израел планира одузме Египту плодну Источну делту, где се жање сва пшеница Египта? Да ли Израел са копненим трупама може да освоји те територије? Зашто господин Хусеин не подржава ниједан режим у исламском свету? Шта је то "Дар ур Ислам" и да ли је он заборављен? Да ли ће муслиманима требати визе за пут у исламске земље, када се врати истински Ислам? Зашто се мора одати признање Муамеру Гадафију и Башару Ал Асаду?

Колико људи у свету има храбрости, да попут Имама Хомеинија устане, покаже прстом на владу САД и да каже: „Ви сте велики Сатана!“? Зашто је Запад желео да се деси револуција у Ирану? Да ли може доћи до рата између шиита и сунита и какве ће бити последице тог рата? Да ли би тај рат значио крај Пакистана? Зашто је Пакистан једина муслиманска земља са војним капацитетом да буде претња Израелу? Да ли су Јевреји су хиљадама година живели у исламском свету у пријатељству са муслиманима? Зашто данас постоји толика мржња између Израела и муслиманског света? Шта изазива избегличку кризу? Да ли свет очекује велики рат између Америке и Русије?

Осим тога, чека Вас још много занимљивих тема у овом интервјуу.
****************************************­****
Разговор вођен 01.10.2015. године, приликом посете Шеиха Имрана Назара Хусеина Србији.

Водитељ: Т. Тешановић
Сниматељ: Р. Дринић

Подели на: