ИНТЕРВЈУ: Синиша Ковачевић - Србија ће изгубити свој идентитет без Косова и Метохије! (17.10.2015)

Тип видео материјала: 

Наш гост је био господин Синиша Ковачевић, истакнути драмски писац, сценариста и редитељ. Господин Синиша Ковачевић је редовни професор Академије уметности у Београду, троструки добитник Стеријине награде и награде Бранислав Нушић за најбоље позоришне драме и аутор две од пет најбољих икада снимљених домаћих ТВ драма. Његова дела су преведена на енглески, руски, немачки и многе друге стране језике. Господин Синиша Ковачевић је председник Српског отаџбинског фронта. Погледајте цео интервју и сазнајте више о разним актуелним темама.

Зашто господин Ковачевић не може да буде срећан начином на који Вучић води Србију? Да ли ће српски народ завршити у беспућу пратећи Вучића као "вођу"? Да ли је идеал среће коју заговара Вучић да сваки радно способни грађанин Србије ради за страног газду? Да ли у Монте Карлу "влада општа паника" због изградње Београда на води? Одакле некоме право да уништава центар Београда стакленим кулама небодерима? Зашто је Београд на води политички пројекат који је неодржив у архитектонском смислу?

Да ли се данас губи српски идентитет? Зашто је некада у Србији прављена већа прослава приликом одласка у Војску, него поводом женидбе? Зашто се мора вратити редовно служење војног рока за младе људе у Србији? Да ли су наши младићи топовско месо уколико не прођу кроз квалитетну војну обуку? Да ли је свет данас у предворју Трећег светског рата који може избити услед безазленог сукоба на небу изнад Сирије?

Да ли Европска унија има алтернативу или код нас влада тоталитаризам да Европа нема алтернативе? Да ли је Европска унија немачки пројекат који је омогућио да остваре оно што нису успели у два светска рата? Ако Србија лиши себе производње добара, да ли ћемо ми постати нечија колонија? Где профит из страних фабрика одлази? Зашто Вучић жели да прода ЕПС и Телеком? Да ли је то метафорично "продавање краве", да бисмо могли да "купујемо млеко"? Која је разлика између Европске уније и европских вредности?

Да ли је Србија признала независност Косова? Како је српска јавност припремана на признање независности истом методом којом се "кува жаба"? Да ли ће премијер једног дана изаћи у јавност и рећи да је између Косова и "будућности наше деце" морао да изабере "будућност"? Да ли Србин без Косова остаје Србин? Зашто се мора водити рачуна да не дозволимо себи да уђемо на Косово на белим тенковима ослобођења, као некада на белим коњима?

Зашто господина Ковачевића нема у емисијама на медијима са националним фреквенцијама? Како данас изгледа Дневник на РТС? Да ли су медијске слободе управо једна од европских вредности коју треба да прихватимо? Да ли је Александар Вучић успео да обједини све постаменте идеје о једном "вођи"? Зашто сматра да ни Свети Јован није крштавао хришћане на Јордану толико колико Вучић прима нове чланове у СНС?

Да ли је Томислав Николић погрешан човек на месту председника Србије? Зашто господин Ковачевић и поред тога што не жели да прича о гафовима председника Николића сматра да он није достојан функције председника? Да ли је Демократска странка Србије направила грешку када је подржала Томислава Николића у ИИ кругу председничких избора?

Колико времена би било потребно за опоравак српске привреде уз праве људе на челу државе? Да ли је дошло време да се у српску политику укључе остварени и успешни људи? Зашто политичари у Србији углавном сматрају да је бављење политиком краћи пут да нађу силиконску љубавницу и да возе црни аутомобил са затамњеним стаклима?

Зашто су снимци сусрета Ивице Дачића и врха полиције са Родољубом Радуловићем објављени у овом тренутку? Да ли су скоро сви они против којих се народ борио 5. октобра 2000. године данас постали власт у Србији? Зашто ће тешко у Србији у скорије време успети да се окупи нека критична маса попут оне 5. октобра 2000. године?

Да ли Србија треба да постане руски савезник или да постане руска губернија? Које су предности сарадње са Русијом у економском и моралном смислу? На који начин би српска привреда могла да оствари бенефите сарадњом са Русијом? Како Србија треба да сачува углед и да спречи продају својих ресурса у бесцење? Од кога Војводина покушава да буде аутономна? Да ли су Србији потребна два премијера на удаљености од 60 километара? Да ли постоји разлог да Нови Сад буде фаворизован у односу на Ниш?

Да ли се Демократска странка Србије променила доласком Санде Рашковић Ивић на чело странке? Зашто се Синиша Ковачевић није слагао са старомодним приступом ДСС-а за време Војислава Коштунице? Зашто Српски отаџбински фронт сматра да је Патриотски блок прави пут за опозициону борбу? Које странке су добродошле да се укључе у Патриотски блок?

Осим тога, чека Вас још много занимљивих тема у овом интервјуу.
****************************************­****
Разговор вођен 05.10.2015. године у Београду.

Водитељ: Т. Тешановић
Сниматељ: Р. Дринић

Подели на: