ИНТЕРВЈУ: Зоран Живковић - Вучића прво чека политички шамар, а затим и тотални нокаут! (25.11.2015)

Тип видео материјала: 

Наш гост је био господин Зоран Живковић, народни посланик и председник НОВЕ странке. Господин Живковић је био председник Владе Републике Србије након убиства Зорана Ђинђића, од марта 2003. године до марта 2004. године. Такође је водио Демократску странку, пре него што је за лидера изабран Борис Тадић. Погледајте цео интервју и сазнајте више о бројним актуелним темама.

Да ли Александар Вучић има право да се позива на Зорана Ђинђића? Да ли сви они који пореде Вучића и Ђинђића на тај начин вређају сећање на убијеног премијера? По чему Вучићев режим подсећа на ријалити програм Фарма? Зашто данас не може бити горе него деведесетих? Да ли је Вучићева највећа позитивна страна то што још увек не убија политичке противнике и не шаље људе у ратове? Које радно искуство поседује Александар Вучић и шта представља његове највеће реформске потезе у каријери? Да ли ускоро долази крај Вучићеве власти и његовог политичког деловања? Шта значи термин "влада на нервној бази"?

Зашто се у Србији смањује пензије и плате, када је премијера Вучића "срамота колико нам је добро"? Зашто штедња не може бити економска политика? Како унапредити систем наплате пореза у Србији? Да ли је данас у Србији најисплативије након завршетка средње школе уписати се у владајућу странку? Шта је потребно урадити за опоравак српске пољопривреде? Зашто прича о геостратешком положају као кључној предности Србије не може да буде реална данас? Зашто Телеком и Електропривреду треба приватизовати?

Како Зорана Михајловић може да преписује земљиште на Златибору? Како је могуће да неко украде Вашу личну карту и отвори десет фирми на Ваше име? Како је могуће да Синиша Мали "београдски" купује 24 стана и да тврди да је у питању фалсификат? Како је Тома Николић као генијални дипломац успео да од посланичке плате купи 140м2 стана у Београду са најскупљим квадратом, да направи 2-3 бесправне виле поред Саве и да у Бајчетини направи све осим џамије? Како је Вучић купио некретнине у Крунској улици? Зашто Вучић увек инсистира на полиграфу?

Како су манекени из Демократске странке од 2005. године ишли на главу народу Србије и тако успели да доведу напредњаке на власт? Како је СНС вршио избор кадрова који имају различите сумњиве биографије? Да ли је Србија у којој су лудаци на слободи, а главна вест на насловним странама обичан циркус? Да ли би отварањем тајних досијеа и спровођењем закона о лустрацији могло да се дође и до људи из врха садашње власти? Зашто Зоран Живковић сматра да треба очекивати да се зидају школе "Звездан Јовановић" и "Милорад Улемек", након подизања споменика Гаврилу Принципу и Апису?

Зашто ће Запад прихватити и човеколиког мајмуна на челу Србије, само под условом да земља не креће у нове ратове? Да ли ће Влада која спроведе стварне реформе бити смењена од стране народа? Да ли се Александар Вучић се понаша као полтрон према Западу? Зашто Вучић прихвата све налоге из Брисела, ММФ-а и Светске банке? Зашто Србија не може да победи у рату за Косово? Под каквим условима је било могуће потписати Бриселски споразум? Да ли је Србима гарантован безбедан и нормалан живот на Косову? Да ли ће Запад пустити Вучића низ воду када заврши посао око Косова? Зашто Вучића не могу да смене људи који су му се нудили пре прошлих избора?

Да ли је проблем лажне опозиције велика опасност за грађане? Како убедити грађане да постоје политичари који се држе дате речи? Зашто Демократска странка има право само на још једну шансу? Да ли бренд и име Демократске странке још увек има вредност у народу? Да ли постоји могућност сарадње између прозападних и проруских странака у Србији?

Да ли Европска унија тражи од Србије да уведе санкције Русима? Зашто Србија треба да уведе те санкције? Да ли за војну неутралност довољно да држава не буде чланица војних савеза? Да ли је НАТО бомбардовао Србију због Милошевића или је бомбардовао све грађане Србије? Зашто за Србију не постоји друга прихватљива војна интеграција осим НАТО пакта? Да ли Вучић у Сребреници треба да се извини у име српског народа или само у своје лично име?

Ко стоји иза убиства премијера Зорана Ђинђића? Каква је улога клана Милошевић у политичкој позадини убиства Зорана Ђинђића? Како је Војислав Шешељ месецима пре атентата најављивао то убиство? Шта је данас остало као наслеђе 5. октобра? Да ли је Америка финансијски подржавала 5. октобар? Зашто Срби увек имају теорије завере у стилу - ЦИА, Ватикан и НАСА? Да ли је већина сумњивих приватизација извршено за време Војислава Коштунице?

Осим тога, чека Вас још много занимљивих тема у овом интервјуу.
****************************************­****
Разговор вођен 11.11.2015. године у просторијама НОВЕ странке, у Београду.

Подели на: